Na de uitspraak

Nadat u bij de rechtbank bent geweest stuurt de rechter u een beschikking. Dit is een document waarin staat dat u onder bewind bent gesteld en wie de bewindvoerder is. Op dat moment begint het werk van de bewindvoerder.

Allereerst zal de bewindvoerder een beheer- en een leefgeldrekening voor u openen. De bewindvoerder stelt vervolgens alle instanties waar u mee te maken heeft op de hoogte van het bewind. Uw inkomens worden op de beheerrekening gestort en vanaf deze rekening worden de vaste lasten betaald. Van de leefgeldrekening krijgt u een pasje en elke week wordt op die rekening een afgesproken bedrag gestort voor de boodschappen en persoonlijke zaken.

Mocht u een keer iets extra’s nodig hebben, bijvoorbeeld voor kleding, schoenen, de kapper, etc., dan kunt u contact met ons opnemen. Wij bekijken dan of het mogelijk is. Mocht dat niet zo zijn, dan leggen we u ook uit waarom het niet kan.

Het is erg belangrijk dat u ons op de hoogte houdt van alle wijzigingen in uw situatie. Ook als u een ander abonnement wilt voor uw telefoon of u wilt overstappen naar een andere energieleverancier dan moet u dat van te voren met ons overleggen.