Na de uitspraak

Het beschermingsbewind wordt door de rechter uitgesproken.
Wij gaan samen met u naar de rechter.
Nadat we bij de rechter zijn geweest stuurt de rechter u een beschikking. Dit is een document waarin staat dat u onder bewind bent gesteld en wie de bewindvoerder is.

Nadat ook de bewindvoerder de beschikking heeft ontvangen, zal de bewindvoerder twee bankrekeningen voor u openen, een beheer- en een leefgeldrekening.
De bewindvoerder stelt vervolgens alle instanties waar u mee te maken heeft op de hoogte van het bewind. Uw inkomsten worden op de beheerrekening gestort en vanaf deze rekening betaald de bewindvoerder uw vaste lasten.
Van de leefgeldrekening krijgt u een pasje en elke week wordt op die rekening een afgesproken bedrag gestort voor de boodschappen en persoonlijke zaken.

Mocht u een keer iets extra’s nodig hebben, bijvoorbeeld voor kleding, schoenen, de kapper etc., dan kunt u contact met ons opnemen. Wij bekijken dan wat mogelijk is. Mocht het niet mogelijk zijn om extra geld aan u te betalen, dan leggen we u uit waarom dat zo is. Met uw eigen inloggegevens voor ons administratief systeem kunt u bovendien 24 uur per dag, 7 dagen per week, checken hoeveel geld u op uw rekeningen heeft, en waar uw geld aan wordt uitgegeven.