Voor wie?

Beschermingsbewind is bedoeld voor iedereen die op één of andere manier niet zelf in staat is zijn financiële huishouding te voeren.

Voorbeelden hiervan zijn:

Schulden

Als u veel of hoge schulden heeft lukt het soms niet meer om de juiste keuzes te maken.
Hierdoor ontstaan er vaak problemen bij het betalen van de vaste lasten, zoals huur, ziektekostenpremie, energie, etc.
Daarnaast is het best ingewikkeld om goed te communiceren met incassobureaus en deurwaarders.
Ook als u zich al heeft aangemeld voor een schuldsaneringstraject kan het zijn dat het u niet lukt om aan alle voorwaarden die daaraan gesteld worden te voldoen.
Beschermingsbewind kan vaak veel van dit soort zorgen wegnemen.
De beschermingsbewindvoerder komt tussen u en alle andere partijen, zoals deurwaarders en schuldhulp verlenende instanties, in te staan met als taak uw belangen te behartigen.

Ziekte

Als u langdurig ziek bent kan het zijn dat u daardoor niet goed in staat om zelf uw administratie op orde te houden. Bijvoorbeeld doordat u regelmatig wordt opgenomen in een ziekenhuis of verpleeginstelling. De beschermingsbewindvoerder neemt financiële zaken van u over, zodat u uw energie kunt besteden aan uw gezondheid.

Ouderen

Als u in de laatste fase van uw leven terecht bent gekomen, is het helaas vaak zo dat er nog weinig mensen in uw omgeving zijn die u voldoende vertrouwt om u te ondersteunen bij het beheren van uw financiën. In het nieuws horen we regelmatig berichten over oplichting van met name ouderen. Dit kunt u voorkomen door de hulp in te roepen van een beschermingsbewindvoerder. Deze wordt aangesteld en gecontroleerd door de rechtbank. Dit biedt u de zekerheid dat uw financiën in vertrouwde handen zijn en uw belangen zo goed mogelijk worden beschermd.

Andere situaties

In onze huidige samenleving wordt veel van u gevraagd. Zo wordt er van u verwacht dat u de meeste zaken zelf via een computer regelt. Verder zijn er allerlei ingewikkelde zaken rondom inkomen en toeslagen. Het kan zijn dat u niet in staat bent om dit allemaal goed te regelen. Hierdoor loopt u een risico niet te ontvangen waar u recht op hebt of juist niet te betalen wat u wel zou moeten doen. Beschermingsbewind is precies op de hoogte van alle regels en kan u op een goede manier ondersteunen bij het beheren van uw financiën.

Mocht uw situatie hierboven niet beschreven staan, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kunnen dan samen bespreken of beschermingsbewind voor uw situatie passend is.